Юридична сторона оформлення Зеленого Тарифу

Про зелений тариф та що це таке

Напевно, що ви вже маєте розуміння, що таке Зелений тариф. Але все ж таки, давайте ще раз пригадаємо.  В Україні “зеленим тарифом” називається державна програма, яка стимулює виробіток  електроенергії альтернативними джерелами електроенергії (сонячною, вітровою чи гідроенергією). Суть даного тарифу в тому, що ви продаєте надлишки згенерованої електроенергії країні, тим самим заробляючи непогані кошти та економите значну кількість грошей на оплаті комунальної платіжки. 

Зелений тариф як бізнес  

Зелений тариф як вид бізнесу є дуже перспективним напрямком. Адже ви вкладаєте свої фінанси у систему, яка буде приносити вам гарантовані гроші протягом тривалого проміжку часу. Окупиться сонячна станція потужністю 30 кВт протягом 3-5 років, а далі приноситиме чистий прибуток. Середній річний дохід з такої сонячної електростанції становить 5000 тисяч доларів. Варто відзначити, що 80% всього прибутку генерується з квітня по вересень. Тому у цей сезон ви отримаєте значно вищі виплати за надлишки своєї електроенергії.

Хто має право на зелений тариф

Оформити зелений тариф на свою електростанцію має право будь-яка фізична чи юридична особа, що встановила в себе сонячну електростанцію. Проте існують певні обмеження для приватних осіб. Перше і найголовніше є те, що максимальна потужність такої системи не може перевищувати показник у 30 кВт. Для приватних осіб, станції потужністю у 30-кВт є цілком достатньо для високо виробітку енергії та заробітку на надлишку. Таким чином, ви можете заощаджувати до 80% на оплаті електроенергії. Це близько 200 $ щорічно. 

Для юридичних осіб обмеження на потужність СЕС немає, але складність її підключення на порядок вища.

Які документи потрібно на зелений тариф для приватних осіб

Одне з найпопулярніших питань наших клієнтів це, - “Які документи потрібно для підключення зеленого тарифу?”. Для самого оформлення потрібні наступні документи:

  • Право власності на будинок ;

  • Право власності на земельну ділянку ;

  • Ідентифікаційний код ;

  • Паспорт громадянина України ;

  • Технічний паспорт БТІ (право власності на будинок та земельну ділянку) ;

  • Договір про електропостачання з Обленерго ;

  • Банківські реквізити (поточний рахунок у банку, куди надалі нараховуватимуться кошти ;

З цими документами документа ви можете без проблем оформити зелений тариф та заробляти на сонячній енергії. Сам процес підключення відбувається по факту змонтованої станції. Оформити тариф ви можете у своєму місцевому РЕМі. Юридичне оформлення тарифу не є складним, але потребує часу. 

Ми цінуємо Ваш час та пропонуємо здійснити усю цю бюрократичну тяганину за вас. Для того, щоб це здійснити потрібно написати довіреність на нашого юриста.

 Як оформити кредит на зелений тариф 

Якщо вам бракує коштів для придбання сонячної електростанції, то ви можете скористатись вигідними кредитними програмами від українських банків. Кредит надається як приватним, так і юридичним особам. 

Вигідність цієї пропозиції:

  • По-перше, ви можете бути впевненим у тому, що ваші інвестиції окупляться протягом 5-7 років через те, що термін кредитування складає від 4-х до 7 років. 
  • По-друге, Вам достатньо зробити перший внесок розміром у 10-20 відсотків від вартості СЕС. Кращі кредитні умови надаються при більшому початковому внеску. А це значить, що Вам не потрібно витрачати усі гроші на придбання сонячної електростанції.
  • По-третє, Ви маєте можливість погасити кредит завдяки прибутку від зеленого тарифу. А це зменшує термін окупності СЕС.

Який податок на зелений тариф

Для фізичних осіб, податок на дохід з кожного прибутку за продану електроенергію становить 18%. До нього також додається 1.5% військового збору. Таким чином, податок на дохід з сонячної електростанції складає 19.5%.

Як оформити зелений тариф для юридичних осіб

Оформлення зеленого тарифу для юридичної особи відбувається набагато складніше та довше у порівнянні з приватною особою. Також цей процес має багато нюансів, що  ускладнює його оформлення та можливість побудови промислової електростанції. 

Якщо ви бажаєте дізнатись більше про СЕС, то ви можете зв'язатись з нашим менеджером, який надасть Вам повну і ґрунтовну інформацію як і про обладнання, так і стосовно юридичних нюансів підключення.