Нові, низькі ціни на приєднання до електричних мереж!

Якщо ви не встигли підключити «зелений тариф» цього року, то не розчаровуйтесь, в нас є хороша новина! Нещодавно сайт НКРЕП опублікував оновлені дані про вартість приєднання до електричних мереж на 2020 рік , і як ми бачимо, ціни дещо понизились.                                                              

По містах середня ставка за приєднання впала на 30% (до 1.08 грн за кВт), у селах – 17% (до 1.25 грн за кВт), а загалом в Україні – на 19% (рисунок вище). Максимальне зниження ціни, в районі 25-50%, спостерігалося в таких областях: Львівська, Франківська, Рівненська, Сумська, Харківська, Луганська, Миколаївська. Також знизили вартість підключення в м. Київ (виділено на карті нижче). Також термін формування технічних умов на 2020 рік скоротився до 50 днів, на відміну від 100 днів 2019 року.   

В цілому, ціни по Україні дещо вирівнялись, що лише спростить створення нового і розширення вже існуючого бізнесу. Також пониження плати за підключення впровадилось з метою посилення позицій України  в міжнародному рейтингу простоти ведення бізнесу «Doing Business». 

Враховуючи всі вище приведені факти, можемо сказати, що навіть попри зменшення ціни «зеленого тарифу» на 10% з початку 2020 року, монтування власної сонячної електростанції залишатиметься економічно вигідним рішенням, яке обов’язково окупиться в районі 3-7 років (в залежності від потужності.). Тому не відкладайте плани по оформленню зеленого тарифу в довгу шухляду – дзвоніть вже сьогодні і наші спеціалісти максимально оперативно нададуть вам якісну консультацію, а інженери сконструюють максимальну ефективну станцію, яка забезпечить вам стабільний дохід на довгі роки!